Verkeersweek van 8 t/m 12 mei

In de week van 8 t/m 12 mei organiseren onze scholen weer de gezamenlijke Verkeersweek. De leerkrachten van beide scholen hebben een aantrekkelijk en leerzaam programma samengesteld waaraan alle groepen van zowel De Springplank als De Wegwijzer deelnemen.

Het draaiboek is nog niet compleet, maar wij kunnen al wel een tipje van de sluier oplichten:

Groene voetstappen
We doen deze week met alle groepen mee aan het project “Groene Voetstappen”.

Groene Voetstappen is een actie waarin wij onze leerlingen vragen om zoveel mogelijk met de fiets of te voet naar school te komen. Op de step of de skates kan natuurlijk ook! Echter liever even niet met de auto. Zo proberen wij kinderen en ouders/verzorgers er meer bewust van te maken hoe zij kunnen bijdragen aan een veilige en duurzame leefomgeving met aandacht voor klimaat en luchtkwaliteit. Deze actie wordt (in Nederland) georganiseerd door het Klimaatverbond en wordt ondersteund door het Brabants Verkeersveiligheidslabel.

Borden ter voorkoming van parkeren op de blindengeleidestrook
Ook dit jaar mogen alle groepen een verkeersbord maken dat de ouders erop attendeert niet op de blindengeleidestrook aan de zuidkant van de school te parkeren. De borden worden weer echt buiten op straat gezet. Vorig jaar werkte dit heel goed!

Fietsparcours
Aan de hand van een technisch fietsparcours kunnen de kinderen hun fietsvaardigheid verbeteren en laten zien wat ze allemaal kunnen op de fiets. De kleuters oefenen daarbij met verkeerslichten. Alle groepen doen mee, verspreid over de hele week.

  

We zijn nog op zoek naar hulpouders om deze activiteit (voor alle groepen) mogelijk te maken. U kunt zich tot 30 april aanmelden bij meneer Bart, of mailen naar bart.vandenmuijsenberg@inos.nl.

 Dode hoek project (dinsdag 9 mei en donderdag 11 mei)
Aan de hand van een film met uitleg, een toets én een heuse brandweerauto, leren de kinderen uit de hoogste groepen de risico’s van de dode hoek bij (vracht-)auto’s en hoe hiermee om te gaan.

Techniekles banden plakken (vrijdag 12 mei)
Fietsenwinkel Peter van de Broek geeft een techniekles fietsreparatie aan een aantal groepen van beide scholen.

Auto-ambulance (vrijdag 12 mei)
Op vrijdag 12 mei komt er voor alle kleutergroepen een heuse auto-ambulance op bezoek (een ambulance voor auto’s).

Onder voorbehoud: Team Ambulance
Mogelijk krijgen wij bezoek van een compleet ambulance-team. Dit hangt er nog even vanaf of er een team beschikbaar is.