Verkeersweek De Wegwijzer

In de week van 9 t/m 13 april staat op De Wegwijzer de verkeersweek weer op het programma. We zijn deze week met de hele school bezig met het project Vervoer&Verkeer. Daarnaast zijn er extra activiteiten. Vanwege de staking op 13 april zijn enkele activiteiten verplaatst naar dinsdag 22 mei.

Het programma is als volgt:

  • Maandag 9 april en donderdag 12 april: fietsparcours voor alle groepen.
  • Dinsdag 10 april: Bezoek van enkele speciale grote voertuigen (brandweerwagen, vrachtwagen met dieplader en een tractor) voor de groepen 1 t/m 6.
  • Dinsdag 22 mei: dode hoek project voor de groepen 6 en 7 en smartphone-op-de-fiets-project voor
    groep 8.

Mogelijk krijgt groep 4 bezoek van een ambulance. Dit is echter afhankelijk van de korte termijnplanning  van de ambulancedienst (ongevallen en calamiteiten gaan nu eenmaal voor).

Tijdens de verkeersweek doen we weer mee aan het project “Groene Voetstappen”. Doel is om kinderen al op jonge leeftijd bewust te maken van hoe zij (op latere leeftijd) kunnen bijdragen aan  een duurzame wereld door minder vaak de auto te nemen en meer te wandelen en te fietsen.

Ook maken de kinderen tijdens de verkeersweek weer verkeersborden om (aan de ouders) duidelijk te maken waar wel en niet geparkeerd mag worden. Veruit de meeste klachten die bij de Verkeerscommissie binnenkomen, gaan immers over fout geparkeerde auto’s tijdens het brengen en halen van de kinderen.

De komende tijd zal de Verkeerscommissie hier weer veel aandacht aan besteden en ouders aanspreken op hun verantwoordelijkheid. Alleen samen kunnen we er immers voor zorgen dat iedereen op een veilige manier op school kan komen.