Verkeerscommissie zoekt nieuwe leden

Vind jij veiligheid rondom de school belangrijk? Word lid van de verkeerscommissie!
Je kind elke dag veilig van en naar school – dat is wat elke ouder wil. Eerst gaat je kind nog onder begeleiding en later mag het zelfstandig naar school. Het is belangrijk dat kinderen leren zich in het verkeer te begeven. Een veilige verkeersomgeving helpt bij het oefenen. De Wegwijzer en De Springplank hebben daarom samen een verkeerscommissie met ouders en leerkrachten.

Wil je daar als ouder aan bijdragen?
Heb je slimme ideeën?

Graag! De verkeerscommissie zoekt nieuwe leden!  Meld je aan door een mailtje te sturen naar verkeerscommissiedemandt@gmail.com

De verkeerscommissie kan het verschil maken
De verkeerscommissie heeft de laatste jaren de omgeving van de school echt veiliger gemaakt. Een paar voorbeelden waar wij voor hebben gezorgd:

  • De markering ‘Schoolzone’ is op de weg aangebracht.
  • De fietsoversteek richting de Waterdonken heeft voorrang gekregen op het autoverkeer.
  • Richting de Hoolstraat is de Espakker en het Hofpad tot fietsstraat uitgeroepen. Auto’s moeten hier voorrang geven aan fietsers.
  • In de Hoolstraat is ter hoogte van het Hofpad een drempel voor het autoverkeer aangelegd.

De verkeerscommissie helpt de scholen ook bij de verkeerseducatie. Denk aan de jaarlijkse verkeersweken, het fietsparcours op het schoolplein en de cursus Dode hoek.
Op deze website vind je onder Veelgestelde vragen meer voorbeelden van wat we de afgelopen jaren hebben bereikt.

Welke uitdagingen zijn er voor de komende tijd?
Er is ook het komend jaar veel te doen: 

  • Herinrichting schoolomgeving: door de bouwactiviteiten in de wijk rondom school verandert de inrichting steeds. Een vinger aan de pols houden bij de gemeente blijft nu en in de toekomst belangrijk.
  • Parkeren: door de gelijke starttijd van de scholen om 08.30 uur is het op dit tijdstip extra druk geworden met auto’s. Minder auto’s is niet alleen veiliger en gezonder voor iedereen, maar lost ook het parkeerprobleem op. De verkeerscommissie wil dit graag onder de aandacht brengen. Weet jij een leuke actie?
  • Onze website: www.verkeerscommissiedemandt.nl mag wat vaker bekeken worden! Dus nieuwtjes en leuke verkeerstips van en voor ouders zijn altijd welkom.
  • Signalen: als verkeersouder spreek je natuurlijk ook namens andere ouders. Signalen dat er op het gebied van verkeer dingen structureel anders kunnen, zijn voor ons belangrijk. Meld je suggesties en/of opmerkingen dan ook via deze site of word lid van de verkeerscommissie 😊