Planning Bouverijen nog onbekend

We hebben onlangs weer een overleg gehad met de gemeente  over het definitieve ontwerp van de schoolomgeving. Het was een positief gesprek waarin we open hebben gesproken over de uitgangspunten en onze bezwaren bij het ontwerp van de gemeente (zie bericht: ‘Alternatief ontwerp voor westzijde ingediend‘. De gemeente gaat hiermee verder aan de slag en wij blijven daarbij gesprekspartner. 

Voor wat betreft de planning gaf de gemeente aan dat de Burgemeester Verdaasdonkstraat pas wordt aangepakt als het hele gebied ontwikkeld is. Nu gaan de bouwwerkzaamheden snel ten noorden van het Hoge Vughtpad. Het tempo waarmee de deelgebieden ten zuiden van het Hoge Vughtpad worden ontwikkeld, is echter nog onzeker en vooral afhankelijk van de markt (interesse van projectontwikkelaars en de snelheid waarmee vervolgens de woningen worden verkocht). Vooralsnog lijkt het er daarom op dat de huidige tijdelijke situatie nog zeker enkele jaren zo zal blijven bestaan.

De Verkeerscommissie zal zich daarom niet alleen focussen op het toekomstige ontwerp, maar zich ook blijven inzetten om de huidige situatie verkeersveiliger te maken.  

Heeft u suggesties: laat het ons dan weten via het contactformulier